Är du vår nya kollega?

Publicerad 2023-12-05
ny kollega webbADM

Vi söker en ny medarbetare till insamlingsstiftelsen Radiohjälpen (visstidsanställning). Som junior handläggare för den internationella verksamheten behöver vi en erfaren och driven lagspelare som gillar att ha många bollar i luften och att arbeta för människors fri- och rättigheter.

Stiftelsen Radiohjälpen samordnar insamlingsverksamheten för kampanjerna Musikhjälpen, Världens Barn och Kronprinsessan Victorias fond, samt vid humanitära katastrofer. Radiohjälpen vidareförmedlar insamlade medel till svenska biståndsorganisationer och föreningar där det behövs som mest. Nu söker vi på stiftelsen Radiohjälpen en ny medarbetare till den internationella verksamheten. Som junior handläggare hos oss ska du vara driven och vilja arbeta för alla människors fri- och rättigheter. Vi tror att du är analytisk och effektiv, samtidigt som du har sinne för detaljer. Du är en lagspelare med hög social kompetens och positiv inställning. Du rapporterar till programansvarig för den internationella verksamheten. Läs gärna mer om Radiohjälpen på www.radiohjalpen.se

VI ERBJUDER DIG

Vi erbjuder en möjlighet att bidra till och utveckla Radiohjälpens internationella verksamhet under en spännande period. Huvuddelen av arbetsuppgifterna innebär:

  • Handlägga och följa upp projekt i linje med Radiohjälpens regler och processer;
  • Bereda inkommande ansökningar i dialog med våra partnerorganisationer;
  • Bidra till kommunikation kring Radiohjälpens internationella arbete och återkoppling till allmänheten;
  • Hantera allmän projektadministration och avtalsskrivning;
  • Övrigt, utifrån verksamhetens behov.

Kvalifikationskrav

Utbildning

  • Dokumenterad akademisk examen motsvarande magisterexamen inom ett för tjänsten relevant område.

Erfarenheter och förmågor

  • Minst två års arbetslivserfarenhet inom relevant område;
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska;
  • Erfarenhet av handläggning av biståndsinsatser och hela projektcykeln. Detta inkluderar bland annat beredning av ansökningar samt granskning av narrativ och finansiell rapportering samt revisionsrapporter;
  • Goda kunskaper om den svenska biståndsvärlden och dess aktörer och ramverk;
  • God förmåga att prioritera och slutföra arbetsuppgifter;
  • God samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är noggrann, driven och tar egna initiativ samt har god förmåga att arbeta i team. Vi värdesätter särskilt din förmåga att arbeta effektivt och lösningsorienterat.

Meriterande

  • Erfarenhet av handläggning av biståndsinsatser med fokus på barn och unga som målgrupp;
  • Erfarenhet av handläggning av humanitära responser;
  • Erfarenhet av fältarbete;
  • Erfarenhet av kommunikationsarbete i ideell organisation.

Anställningsvillkor

Befattningen avser en allmän visstidsanställning om 12 månader. Tillträde snarast.

Tjänsten utförs under kontorstid men omfattar ibland obekväm arbetstid eftersom Radiohjälpens insamlingar sker i samband med TV-och radiosändningar. Tjänsten kan omfatta resor utomlands till osäkra kontexter. Godkänd identitetskontroll och bakgrundskontroll är en förutsättning för anställningen.

Vårt lilla kansli och våra viktiga medarbetare

Våra anställda är vår främsta resurs. Vi är varandras arbetsmiljö och strävar efter ett klimat som präglas av professionalism, inkludering och respekt. Vi erbjuder våra medarbetare ett flexibelt arbetssätt, men där kontoret utgör den huvudsakliga arbetsplatsen. Våra anställda omfattas av kollektivavtal. Fackliga frågor besvaras av fackförbundens representanter: Unionen, Journalistförbundet/Sjf och Saco och kan nås via växeln, 08 - 784 00 00.

Ansökan

Ytterligare upplysningar om befattningens innehåll lämnas av Malte Stövring, programansvarig internationell verksamhet: malte.stovring@svt.se

Skicka introduktionsbrev och ditt CV märkt ’Ansökan junior handläggare internationell verksamhet’ och e-posta till ansokan.radiohjalpen@svt.se så snart som möjligt dock senast 19 december 2023.

Ladda ned annonsen som pdf här

Välkommen med din ansökan!

*Stiftelsen Radiohjälpen, i förkortad form benämnd Radiohjälpen, vars beslutande organ är dess styrelse, har till uppgift att i samråd med Sveriges Television AB, Sveriges Radio AB och Sveriges Utbildningsradio AB samordna radio-och Tv-bolagens insamlingsverksamhet för humanitärt ändamål. Sedan 1939 har Radiohjälpen samlat in pengar för att förändra liv och lindra nöd i Sverige och i hela världen. Genom särskilda insamlingar skapar vi gemensam kraft med tydliga mål om förändring. Radiohjälpen samarbetar med professionella och kompetenta partnerorganisationer för att varje insamlad krona ska komma till mest effektiva användning. Radiohjälpen strävar efter att spegla samhällets mångfald och välkomnar därför alla sökande. *

Publicerad 2023-12-05
Uppdaterad 2023-12-20

Aktuellt

Radiohjälpen ger stöd till nya projekt i Ukraina

Radiohjälpen ger stöd till nya projekt i Ukraina

Radiohjälpen har fattat beslut att bevilja 13,6 miljoner kr till tre projekt i Ukraina. Stödet...

published-icon
2024-04-12
Livsviktiga projekt får stöd från Världens Barn

Livsviktiga projekt får stöd från Världens Barn

Totalt samlades 104,6 miljoner kronor in till Världens Barn under 2023. Genom 23 projekt i 14 olika...

Världens Barn
published-icon
2024-03-26
Så gör din gåva skillnad!

Så gör din gåva skillnad!

Årsredovisningen för 2023 är underskriven. Under året som gått har Radiohjälpens stöd lindrat nöd...

published-icon
2024-03-22
Läs fler nyheter